Načelnik Ključa otkrio šta je ključ uspješne borbe s koronavirusom

Dok pandemija koronavirusa u našoj državi polako, ali sigurno dostiže petocifreni broj zaraženih, jedan od rijetkih gradova koji se uspješno bori sa ovom pošasti je Ključ.

Ovaj gradić na svjeverozapadu Bosne i Hercegovine nema niti jednog zaraženog od početka pandemije.

– Zaista smo od početka vodili računa i poštovali one mjere, građani su savjesni. Komunikacija sa susjednim općinama je velika, posebno sa onima iz manjeg entiteta Republika Srpska, gradovima Ribnikom i Banja Lukom, koja je na neki način i žarište. Uspjeli smo da se očuvamo i sačuvamo, da nemamo ni jednog zaraženog – govori nam načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović.

Dodao je da mu je drago što se Ključ uspio sačuvati.

– Ovo ne garantuje da neće sutra biti zaraženih, to je nemoguće. Sjećam se i kada su Tuzlu hvalili, poslije toga tamo je došlo do naglog porasta zaraženih. Ali najbitnije da za sada nemamo – kazao je Zukanović.

Kaže i kako su odlučili da ove godine „Ključka regata“ neće biti kao prethodnih.

– Planirali smo taj dan organizirati spuštanje sa djecom sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima. Bit će nekoliko čamaca, poštovat ćemo sve mjere distance. Ne podržavamo velike skupove, trudimo se ispoštovati sve mjere gdje možemo da ih ispoštujemo. Zahvaljujemo se i našem rafting klubu koji je imao razumijevanja da organizira nešto minimalno, da se tradicija ne prekida, a da održimo tu mini „Ključku regatu“ – zaključio je Zukanović.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe