16.6 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Na zaraznom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću trenutno je šest pacijenata

Nažalost, na području Grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja, istovremeno dvije osobe ozdravile su od koronavirusa.

Na zaraznom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću trenutno je šest pacijenata.

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 643 osoba, dok je na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji se nalazi 2916 osoba.

Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirane su 226 osobe, a na području USK-a 1135 osoba.

(Napomena: podaci uzeti sa zvaničnih kanala i institucija).

Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta. Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 491 redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 9 uzoraka u Sarajevo na testiranje. Ispred ZU Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je 5 narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće. Vatrogasna jedinica Bihać imala je intervenciju u ulici 502. Viteške brigade gorio je kontejner (požar ugašen)

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19 ( Izačić -11, Pritoka-11, Sokolac-2, Ribić-Orljani-2, Ripač-4, Vrsta-1, Gata-3, Kamenica-8, Orašac-11, Klokot-Papari-2, Privilica-10) . Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama i Crvenom križu Bihaća.

Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 574 topla obroka za socijalno ugrožene građane. Kao odgovor na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom u Bosni i Hercegovini organizacija Žene sa Une je uz finansijsku podršku Arbeiter – Samariter – Bund e.V (ASB) iz Njemačke i jučer je vršila podjelu humanitarnih paketa socijalno ugroženim stanovnicima na području Grada Bihaća. Pored ovih aktivnosti pokrenuli su i izradu zaštitnih maski koje će besplatno biti podijeljene stanovništvu Grada Bihaća. Evidentirano je i osam dobrovljnih darivalaca krvi, a socijalno ugroženim porodicama podijeljene je i 340 komada razne odjeće, obuće i igračaka za djecu.

JP Veterinarska stanica d.o.o. Bihać vršila je dezinfekciju objekata na području grada Bihaća i to zgradu Gradske uprave, dom Vatrogasne jedinice, Kantonalni sud, Općinski sud, kuću SPŽZ Kamenica, Kantonalno tužilaštvo, ulice Hasana Kjafije Pruščaka, Mehmed paše Sokolovića, Murat bega Ibrahimpašića, mostovi ( gradski most, pasarela, mostovi na gradskoj otoci, most u gradskom parku i most u naselju Ozimice I), prevozna sredstva (vozila za dostavu, kamioni, kombi vozila), poslovni objekti u ulici Darivalaca krvi u blizini Kantonalne bolnice.

Vatrogasna jedinica Bihać izvršila je sapiranje i dezinfekciju slijedećih ulica: Midžića mahala, Ozimice I, Hasana Kjafije Prušćaka, Mehmed paše Sokolovića, Bužimska, Hamdije Ćemerlića, Ali Fehmije Džabića, Bosanske nezavisnosti, Džemala Bijedića, Dobrih Bošnjana i Bosanskih Kraljeva.

JKP „Komrad“ izvršio je sapiranje i dezinfekciju ulica u MZ Veliki Lug.

ZU “Dom zdravlja“ vršio je dezinfekciju slijedećih objekata: COVID – 19 ambulanta, sanitetsko vozilo za COVID – 19 ambulantu, RTG služba u DZ Bihać.

Pojačana je dezinfekcija objekata kolektivnog stanovanja i to GTO – 22 zgrade, JU Stanouprava – 17 zgrade i Zijo i sin – 12 zgrada.

STANOUPRAVA BIHAĆ

BOSANSKA 10 CENTAR

BOSANSKA 13 CENTAR

BOSANSKA 18 CENTAR

BOSANSKA 19 CENTAR

BOSANSKA 23 CENTAR

BEDEM 20 CENTAR

BEDEM 22 CENTAR

BEDEM 30 CENTAR

HVO 1 CENTAR

HVO 2/A CENTAR

HVO 2/C CENTAR

KRUPSKA 4,6,8 CENTAR

KRUPSKA 10,12 CENTAR

NURIJE POZDERCA 1 CENTAR

TRG MARŠALA TITA 7 CENTAR

HUSREFA REDŽIĆA 8 D. PREKOUNJE

BRANISLAVA ĐURĐEVA 1 J.- PRIVILICA

U toku je izvođenje građevinskih radova na izgradnji privremenog migrantskog centra na lokalitetu Lipa. Vrši se redovan odvoz smeća.

Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe