16.6 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Na području USK nalaze se 2643 osobe u samoizolaciji

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva osoba pozitivnih na virus COVID-19, čime broj oboljelih na području grada iznosi 20 osoba. Nažalost, na području Grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja, istovremeno pet osoba je ozdravilo su od koronavirusa.

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 609 osoba, dok se na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji se nalazi 2643 osoba. Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirane su 206 osobe, a na području USK-a 1404 osoba.

(Napomena: podaci uzeti sa zvaničnih kanala i institucija).

Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta. Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 398redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 3 uzorka u Sarajevo na testiranje. Ispred ZU Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je 1 narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća. Vatrogasna jedinica Bihać imala je intervencije u naselju Kamenica gorjela trava (požar ugašen) i naselju Vučjak gorjela trava i nisko raslinje(požar ugašen).

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19 ( Izačić – 8, Pritoka-10, Sokolac-2, Ribić-Orljani-2, Ripač-2, Vrsta-4, Gata-9, Kamenica-7, Orašac-6, Klokot-Papari-2, Privilica-6, Luke -15, Brekovica-9, Kulen Vakuf -1, Ozimice -2).

Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama i Crvenom križu Bihaća.

Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 580 toplih obroka za socijalno ugrožene građane, a evidentiran je i 21 dobrovoljni darivalac krvi.

JP Veterinarska stanica d.o.o. Bihać vršila je dezinfekciju objekata na području grada Bihaća: zgrada Gradske uprave, dom Vatrogasne jedinice, Kantonalni sud, Općinski sud, kuće SPŽZ na Kamenici, Kantonalno tužilaštvo, ulice Hasana Kjafije Pruščaka, Mehmed paše Sokolovića, Murat bega Ibrahimpašića, mostovi ( gradski most, pasarela, mostovi na gradskoj otoci, most u gradskom parku i most u naselju Ozimice I), prevozna sredstva (vozila za dostavu, kamioni, kombi vozila), dječija igrališta, gradsku otoku, gradski park, Trg Maršala Tita, šetnica uz Unu, Kanadski park, Dom kulture, park Midžića mahala, Žegarska aleja, Borići, poslovni objekti u ulici Husrefa Redžića, Doo Violeta, KiB banka, Doo Lactalis, Vakufska banka, kancelarija IOM-a, ulaz zgrade na Ozimicama II B2D4.

Vatrogasna jedinica Bihać izvršila sapiranje i dezinfekciju slijedećeih ulica: Reisa Mustafe Omerovića, dvorana Luke, Mirze Delibašića, Hajredina Mimara i Bosanskih Gazija.

JKP „Komrad“ d.o.o. nije vršio sapiranje i dezifekciju ulica na području grada Bihaća.

ZU “Dom zdravlja“ vršio dezinfekciju karantena na GP Izačić, granični prelaz Izačić, špedicije na GP Izačić, ambulanta Izačić, Poljoprivredni zavod, Upravu za inspekcijske poslove, COVID-19 ambulanta, izolatorij u Domu Zdravlja Bihać, vozilo za COVID-19 ambulantu.

Pojačana dezinfekcija objekata kolektivnog stanovanja: GTO – 25 zgrada , Zijo i sin -11 zgrada i JU „Stanouprava“ – 22 zgrade

U toku je izvođenje građevinskih radova na izgradnji privremenog migrantskog centra na lokalitetu Lipa. Vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe