13.1 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Na području USK do sada testirano 27 osoba

Testirano je 520 osoba, utvrđeno je 10 novih slučajeva, a ukupno 62 zaraženih je u FBiH. Od posljedica zaraze ovim virusom umrle su tri osobe, po jedna u Bihaću, Mostaru i Sarajevu. Najviše testiranih je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu 187 osoba, dok je najmanje u Posavskom kantonu 4 osobe. Što se tiče Unsko-sanskog kantona, testirano je 27 osoba, od toga je 6 osoba pozitivno, dok je jedna osoba preminula.

Uvezeni slučajevi u FBiH su iz Italije, Njemačke i Srbije, a lokalna transmisija, osim u HNK, zabilježena je i na području Unsko-sanskog kantona i Bosansko-podrinjskog kantona. U USK je evidentiran najveći broj žarišta – 3.

Zabilježeni su novi klasteri u Zapadnohercegovačkom i Kantonu Sarajevo, a najveći klaster je s proslave firme Igman u Konjicu gdje su potvrđena 23 slučaja zaraze i tri nivoa kontakata.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 10 novih slučajeva, po četiri u ZHK i Kantonu Sarajevo te dva u HNK. Pogledajte detaljnu tabelu s brojem zaraženih i novozaraženih, umrlih te testiranih u FBiH.

Ukupno je u ovom entitetu urađeno 520 testova, najviše u HNK (187), a očekuje se da će se krenuti u masovnije testiranje kada dođe novi kontingent testova. Vlasti su potvrdile da u ovom trenutku nema dovoljan broj testova, a testiraju se, kako su kazali, samo oni koji imaju simptome kako bi izbjegli lažne negativne slučajeve.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe