13.6 C
Bihać
Nedjelja, 24 Septembra, 2023

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je pet narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 577 osoba, dok je na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji se nalazi 2561 osoba.

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je pet narušavanja javnog reda i mira, a evidentirana je jedna saobraćajna nesreće. Vatrogasna jedinica Bihać nije imala intervencija.

Uposlenici Doma zdravlja Bihaća tokom protekla 24 sata imali su 22 redovne intervencije i pregleda, a ispred ZU „Doma zdravlja“ u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu, a shodno naredbi Gradskog štaba Civilne zaštite u toku su radovi na elektro instalacijama i grijanju na uređenju izolatorija kapaciteta 75 kreveta za oboljele osobe od koronavirusa IV kategorije (kritično oboljelih koronavirusom COVID-19), III kategorije, kao i srednje teško oboljele osobe koronavirusom COVID-19 i II kategorije po procjeni ovlaštenog ljekara.

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Prema izjavama članova štabova mjesnih zajednica Klokot-Papari ( 11 osoba u izolaciji), Žegar ( 4 osobe u izolaciji), Ripač (10 osobe u izolaciji), Srbljani, Pritoka( 9 osoba u izolaciji), Izačić ( 56 osoba u izolaciji), Hatinac, Orašac ( 26 osoba u izolaciji), Vrsta ( 15 osoba u izolaciji), Kamenica ( 15 osoba u izolaciji), Brekovica ( 28 osobe u izolaciji), Donje Prekounje ( 14 osoba u izolaciji), Gata ( 21 osoba u izolaciji), Ribić-Orljani ( 9 osoba u izolaciji), Ozimice I ( 24 osobe u izolaciji), Vedro Polje, Luke, Jezero-Privilica( 16 osoba u izolaciji) , Kulen Vakuf ( 4 osobe u izolaciji), građani u samoizolaciji poštuje naredbu Kantonalnog štaba civilne zaštite USK-a. Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći.

Uposlenici JP Veterinarska stanica Bihać izvršili dezinfekciju svih stambenih objekata u Donjem i Gornjem Prekounju, Ozimicama 1 i 2, svih prevoznih sredstava za prevoz namirnica, goriva, zgrada u javnom sektoru, lječilišta Gata, pojedinih bezinskih pumpi, onih što ulaze iz inostranstva. U kontinuitetu se vrši dezinfekcija šalterskih službi banaka i privremenih prihvatnih centara za migrante( Borići i Sedra).

Upravitelji zgrada vrše pojačano čišćenje i dezinfekciju objekata kolektivnog stanovanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe