Na području Bos. Krupe, pronađena određena količina narkotika

Dana 31.01.2023 godine istražitelji Odsjeka za droge i trgovinu ljudima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, vrše pretres stambenog objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica i to K.E. rođen 1994.godine, K.M. rođen 1996.godine i K.A. rođen 1997.godine, a koji se nalaze u pritvoru Kazneno popravnog zavoda poluotvorenog tipa Bihać.

Prilikom pretresa zasad je pronađeno preko 100 grama praha smeđe boje i u kamenom obliku smeđe boje, koje svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, precizna digitalna vaga, dokumentacija koje se dovodi u vezi sa prodajom opojnih droga.

Postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a protiv navedenih lica bit će proslijeđen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, stoji u službenom saopćenju Uprave policije MUP-a USK.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe