Na Manjači kod Banje Luke otvoren turističko-rekreativni centar

Na samo tridesetak minuta vožnje od centra Banje Luke, do sada neuređen i zapušten prostor koji je do posljednjeg rata služio za obuku amfibijskih vozila nekadašnje JNA, preuređen je u novu rekreativnu zonu.

Direktorica Turističke organizacije grada Banje Luke Irena Radojević kazala je novinarima da je otvaranje ovog centra došlo u pravom momentu kada većina građana ne planira putovanja van granica regiona.

“Imajući u vidu turistička kretanja unutar regije, mislim da će ovaj prostor biti jako posjećen”, kazala je ona.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da su uređenjem ovog prostora svi stanovnici Banje Luke, ali i gosti i turisti, dobili prijatno mjesto za odmor i rekreaciju u prirodi, a lokalno stanovništvo priliku za plasman i prodaju kvalitetnih domaćih proizvoda.

Po njegovim riječima, ovdje se pojačano razvija i poljoprivredna proizvodnja, čiji se proizvodi, između ostalih, mogu naći i u nedavno otvorenoj “Krajiškoj kući”.

“Rješavaju se i preostali komunalni problemi, prije svega, oni u vezi s vodosnabdijevanjem”, dodao je Radojičić.

Oko vještačkog jezera zasađeno je ukrasno drveće i uređene zelene površine. Izgrađene su tri velika prostora s nadstrešnicama sa roštiljskim mjestima, a posjetiocima će na raspolaganju biti i veliki parking za automobile i autobuse.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe