3.6 C
Bihać
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Na cijelom području Sanskog Mosta uvesti LED rasvjetu

Inače, radi se o jednoj od frekventnijih raskrsnica u gradu, koja je spojena sa naseljem 17. Viteške krajiške brigade i naseljem Alagića polje, te će novi kružni tok svakako poboljšati funkcionisanje saobraćaja, i pružiti dodatnu sigurnost za sve učesnike u saobraćaju.

Na kompletnoj dionici do sada rekonstruisane saobraćajnice koja prolazi Bulevarom 7. korpusa, u dužini od preko jednog kilometra, uključujući i kružni tok, završena je izgradnja javne rasvjete postavljanjem stubova sa led lampama.

Ovo je nastavak realizacije projekta kojeg implementira Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, te je na širem području općine, u gradskim i prigradskim naseljima, skoro u potpunosti izvršena zamjena starih rasvjetnih tijela, koje su zamijenjene sa novim LED svjetiljkama.

Realizacijom ovog projekta veći dio užeg dijela grada dobiće savremenu i najmoderniju rasvjetu, a bitno je naglasiti da se korištenjem ovakve rasvjete ostvaruju i značajne uštede električne energije.

Inače, to je i jedan od glavnih ciljeva lokalne vlasti da na svim područjima sanske općine bude izvršena zamjena postojećih sa novim LED rasvjetnim tijelima, odnosno da se izvrši izgradnja potpuno novih rasvjetnih tijela u onim područjima gdje ih do sada nije bilo.

Pored toga, LED rasvjeta posebno dolazi do izražaja u noćnim satima, obzirom da se postiže duplo veći nivo osvjetljenja nego što je to slučaj sa dosadašnjom rasvjetom, što će u značajnoj mjeri uticati na veći stepen bezbjednosti prilikom kretanja pješaka i vozila.

 

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe