2.5 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Muškarca napale pčele, a onda uslijedila tragedija: Porodica ga pokušavala reanimirati

Muškarac iz američkog Kentuckyja preminuo je nakon što ga je na njegovom trijemu napao roj pčela.

U ponedjeljak, 25. septembra je 59-godišnji muškarac, kojeg su lokalni mediji identifikovali kao Michaela Alforda, pomicao vreću sa zemljom kada ga je izbo roj pčela koje su se u toj vreći nalazile. Iako su njegovi članovi porodice odmah priskočili i počeli s reanimacijom, nije mu bilo spasa.

John W. Jones, zamjenik patologa u okrugu Harlan, proglasio je Alforda mrtvim nedugo nakon što je hitna pomoć došla po njega. Istražioci su utvrdili da je uzrok njegove smrti nemogućnost disanja za koje su krivi ubodi pčela.

Od 2011. do 2021. bilo je ukupno 788 smrtnih slučajeva od uboda stršljena, ose i pčele širom SAD-a, s prosječno 72 smrtna slučaja godišnje, kažu iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Što se spola tiče, čak 84 posto smrtonosnih uboda doživjeli su muškarci.

Prošlog septembra, 20-godišnjeg muškarca iz Ohioa pčele su ubole najmanje 20 hiljada puta dok je rezao grane. Muškarac se na kraju oporavio nakon što je stavljen u medicinski induciranu komu.

Godinu prije muškarac iz Arizone je umro, a dvije druge osobe su hospitalizovane nakon što su ih pčele ubole više stotina puta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe