7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Muškarac u Austriji čuvao majčino tijelo u podrumu godinu dana, primao njenu penziju

Muškarac u Austriji čuvao je je mumificirani leš svoje majke u podrumu više od godinu dana, nastavljajući primati njenu penziju, saopćila je austrijska policija.

IZVORklix.ba

Vjeruje se da je 89-godišnja žena, koja je navodno imala demenciju, umrla prirodnom smrću u junu prošle godine. Rečeno je da je njen sin (66) stavio njeno tijelo u svoj podrum i koristio vrećice leda i zavoje da prikrije miris.

Policija vjeruje da je možda nezakonito primio otprilike 50.000 eura.

Sumnja na prevaru izašla je na vidjelo tek nakon što je novom poštaru koji je isporučivao beneficije za ženu u zapadnom Tirolu odbijen zahtjev da je vidi, navodi policija u saopćenju.

To je potaknulo istragu i dovelo do kasnijeg užasnog otkrića. Policija je javila austrijskom ORF-u da je osumnjičeni svoju majku prekrio i otpadom od mačaka.

“Naposljetku, leš je mumificiran”, rekao je policajac Helmuth Gufler, dodajući da je čovjek sve priznao.

Gufler je rekao da čovjek nema drugih prihoda, te im je rekao da bi isplate odmah prestale da je prijavio smrt, zbog čega nije mogao priuštiti plaćanje majčinog sprovoda niti da zadrži kuću.

Osumnjičeni je rekao svom bratu da se njihova majka nalazi u bolnici, te da nije vrijedno ići u posjetu jer će ga, zbog svog stanja, teško prepoznati, izvijestio je ORF.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe