MUP USK otkrio detalje o nestanku djevojčica iz Bihaća: “Migranti nisu odgovorni, djevočice su samovoljno otišle u Sarajevo”

Dvije maloljetne djevojčice iz Bihaća, koje su se do jučer vodile kao nestale, a koje je u poslijepodnevnim satima pronašla sarajevska policija u svom gradu, još uvijek se nalaze u glavnom bh. gradu.

Kako nam je potvrđeno u MUP-u USK-a, pored toga što su djevojke se susrele sa roditeljima, tokom dana će biti obavljen i liječnički pregled, kako bi se utvrdilo da li je bilo unutrašnjih odnosno vanjskih P0VREDA kod petnaestogodišnjakinja. Prema prvim pokazateljima, djevojčice su zdrave i nepovrijeđene.

O čemu se konkretno radilo, da li je bilo kri**čnog djela, saznali smo od portparola Uprave policije USK-a, Ale Šiljdedića.

– Nije bilo prisiljenih radnji niti elemenata kr*vičnog djela. Djevojčice su, najvjerovatnije, samovoljno uputile se autobusom iz Bihaća u pravcu Sarajeva. Nisu bili u pratnji migranata, tako da natpisi koji posljednjih dana kruže društvenim mrežama i medijima nisu tačni, kazali su u MUP-u USK.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe