Molim vas, pročitajte ovu “malu” priču o velikom čovjeku

Dragan Ilić!!!

Veliki čovjek, mnogo “veći” nego što će mnogi od nas imati šansu da postanu ili smo već propustili svoje šanse. On nije. Ne zato što nije imao izbora, već zato što je njegov izbor bio Bihać i Bišćani u periodu kada su nam ljudi njegovog kalibra bili jedina svijetla tačka u momentu kada je počeo onaj nesretni rat.

Dragan, major bivše JNA imao bi vjerovatno “svjetlu” budućnost da nije prepoznao želju i potrebu da u tim mračnim danima postane svjetlo za sve nas koji smo tada izgubili vjeru u čovječnost istih, koji su nas napustili i ostavili na milost i nemilost iste nam JNA u kojoj je i sam bio. Ostao je u Bihaću zajedno sa svima nama. Nije ni svoju malodobnu djecu, dvije male djevojčice poslao na “sigurno”, niti svoju ženu. A mogao je, mogli su svi zajedno napustiti pakao Bihaća i ostatak života provesti negdje tamo gdje bi bili sigurni, gdje ne bi bili gladni i gdje njegove dvije djevojčice ne osjetile svu grozotu rata. Mnogi su otišli, on ne. I danas je u Bihaću, vjerujem da ga svi poznajemo i nadam se divimo, barem onoliko koliko je istinski zslužio. Bihać je tada trebao sve Dragane ovoga svijeta, a on je bio jedan od rijetkih.

Danas Dragan treba Bihać. Danas njegova djevojčica (sada već odrasla) treba Bihać. Ne mogu da ne pomislim da je Dragan tada otišao, sigurno bi bio general, tamo negdje gdje je za njega i njegovu porodicu bilo sigurno. U tom slučaju, ne bi mu trebala naša pomoć. Njegova djevojčica bi imala sigurno liječenje i veliku šansu da se oporavi.

Nemojte nikad zaboraviti ovakve ljude, ovakve svijetle tačke za vrijeme mraka koji je vladao ovim gradom. Imate šansu da se odužite ovom velikom čovjeku i njegovoj djevojčici. Sad ili nikad. Sandra, njegova kćerka nas treba, Dragan i Ljiljana (njena majka) nas trebaju. Udružimo se i budimo sada svjetlo njemu, kao što je on bio nama.

Budimo humani u ovom teškom vremenu: Bišćanka Sandra Ilić Ićanović treba našu pomoć!

Sandra boluje od leukemije i za potrebe liječenja i liječničkog tretmana potrebna joj je naša pomoć u vidu prikupljanja financija i u svrhu prevazilaženja ove bolesti.

Poremećaji plazma stanica (diskrazije plazma stanica, monoklonalne gamapatije) su stanja u kojima se jedna skupina (klon) plazma stanica prekomjerno umnaža i proizvodi veliku količinu nenormalnih protutijela. Stalno rastući broj nenormalnih plazma stanica prodire i oštećuje različita tkiva i organe.

Ovim putem apelujemo i molimo sve građane da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesu Sandrinom izlječenju od ove bolesti.

Svi oni koji mogu doprinijeti, to mogu uraditi putem bankovnog transakcijskog računa sa sljedećim podacima:

Ime i prezime: Drago Ilić
Adresa: Ešrefa Kovačevića 15H-3-301, 77000 Bihać, BiH

JMBG: 0707956340019

TRANSAKCIJSKI BROJ RAČUNA: 1613000094801356

ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA:
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391613000094801356

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe