MMA borac Ferizović: Meho mi duguje novac koji je vraćao njegov sin Muhamed i založio je kod mene skupocjeni Runijev sat

IZVORavaz.ba

Pozadina sukoba između Mehe Bešića, problematičnog oca Muhameda Bešića, našeg fudbalskog reprezentativca i igrača engleskog Evertona i MMA borca Fahrudina Ferizovića Lekija znatno je dublja od običnog nesporazuma.

Telefonske prijetnje
To nam je potvrdio Ferizović u telefonskom razgovoru rekavši nam da mu Bešić duguje novac te da je zbog toga izbio sukob u Srebreniku.

– On je gradio kuću pa je od mene posudio 11.000 eura. Dakle, dužan mi je novac. Njegov sin Muhamed vratio je značajan dio duga, ali ostalo je spornih 2.000 eura koje sam čekao da mi donese. Problemi su nastali kada je počeo da mi prijeti. To je učestalo od kada je izašao iz zatvora. Više puta je išao u policiju da me prijavljuje, a u stvari on je meni prijetio. Slao mi je fotografije automatskih pušaka, pozivao me je putem telefona i psovao. Sve sam to uredno prijavio policiji. Govorili su mi da me traži te da sa sobom nosi pištolj – kaže Ferizović.

Sve je kako kaže eskaliralo danas kada je krenuo na benzinsku pumpu.

– Zaletio se vozilom u mene. Skrenuo sam i izbjegao ga. Izašao je iz automobila i nasrnuo je na mene. Pokušavao sam da ga smirim. U jednom momentu je zavukao ruku u džep, tada sam ga polugom savladao i oborio na asfalt. Nanio sam mu povrede, ali samo sam se branio. Za njegov dug imam svjedoke. Kao čovjek sam mu posudio i njegov sin je preuzeo dug. Za ostatak duga kao kauciju mi je dao sat. Taj sat je posebna serija Vejn Runi (Wayne Rooney) koja je izdata kada je taj igrač prešao iz Mančester Junajteda u Everton. Muhamed je dobio taj sat i dao ga ocu, a on ga je kod mene založio. Govorio sam mu da ću ga vratiti kada mi da novac – opisao je Ferizović.

Na pitanje da li je Bešić zadobio povrede kazao nam je da ga je morao zadržati do dolaska policije te da misli da mu je noga slomljena i da ima povrede glave.

Skupocjeni sat
– Dao sam izjavu u policiji. Pokazao sam im sve dokaze – kazao je na kraju Ferizović.

Inače sat koji Ferizović spominje proizveden je u samo 65 primjeraka od titanijuma i samo dva od 18-karatnog zlata i veoma su skupi.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe