Mladi iz BiH, Srbije i Crne Gore pozvali građane da izađu na izbore u Mostaru

Ukazivaju na značaj glasanja u gradu na Neretvi

IZVORavaz.ba

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan preselila se na nekoliko dana u Mostar kada su mladi iz Mostara pozvani da nakon 12 godina blokade izađu na lokalne izbore zakazane za sutra, 20. decembra.

Kampanji #TvojGlasJeBitan pridružili su se mladi iz Banja Luke, Foče, Bugojna, Teslića, Zenice, Vareša, Doboja, Sanskog Mosta, Travnika, Tuzle i Sarajeva pored mladih iz Srbije i Crne Gore koji su danas realizirali ulične akcije u Mostaru u cilju ukazivanja na značaj glasanja u ovome gradu 20. decembra.

Prisutni su bili i predstavnici kampanja #TvojGlasJeBitan Srbija, #TvojGlasJeBitan Crna Gora, “Kad jedan dan vrijedi četiri godine”, “Može i drugačije” i “Nemoj glasati – biraj”, te evropski omladinski ambasador.

Koordinator kampanje #TvojGlasJeBitan Nermin Topovčić pozvao je Mostarce da izađu na izbore i izaberu opciju koja može riješiti probleme u gradu, a u nadležnosti su lokalne samouprave. Predstavnici kampanje smatraju da su njihovim aktivnostima u prethodnih 10 dana u gradu Mostaru uradili mnogo u cilju motivacije građana da izađu na izbore od kojih će značajno zavisiti kvalitet života svih građana.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe