3.6 C
Bihać
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Mještani Gate dežuraju ispred lječilišta: Ne žele migrante zaražene koronavirusom u komšiluku

IZVORAvaz.ba

Nakon što je Ministarstvo zdravstva Unsko – sanskog kantona najavilo da bi poznato lječilište u mjestu Gata kod Bihaća moglo biti pretvoreno u izolatorij za migrante zaražene koronavirusom, mještani ovog naselja su se pobunili i oštro osudili takvu odluku.

Pacijenti koji su smješteni u lječilištu dobili su naredbu da do 26. avgusta, odnosno do danas isele. Međutim, kako javljaju mještani Gate “Avazu”, to se nije dogodilo.

Međutim, pacijenti nisu iseljeni, ali nije još uvijek zvanično ni povučena odluka o pretvaranju lječilišta u izolatorij.

Kako je za “Avaz” kazao Hasan Keškić, oko stotinjak mještana se večeras skupilo u krugu lječilišta kako bi dežurila da se tokom noći ne bi izmjestili pacijenti a smjestili zaraženi migranti.

– Dežuramo i tako će i ostati. Jednostavno, ne želimo da se ovo lječilište uništava kada u poliklinici ima slobodnih 75 kreveta a nema nijednog pacijenta. Nema potrebe da se uništava naše mjesto. Nećemo to dopustiti i odlučni smo u svojoj nakani da odbranimo ovo mjesto – kaže za “Avaz” Hasan Keškić.

Također, za sutra je zakazana i vanredna tematska sjednica Gradskog vijeća po ovom pitanju.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe