Misterija riješena nakon 60 godina: Otkriven identitet dječaka koji je mrtav pronađen u kutiji

IZVORavaz.ba

Dječak koji je pronađen mrtav u kutiji u Filadelfiji (Philadelphiji) konačno je identifikovan. Trebalo je 60 godina da istražitelji putem DNA analize otkriju o kome je riječ

U slučaju koji je poznat kao “Dječak u kutiji”, dijete je 25. februara 1957. pronađeno umotano u deku u kartonskoj kutiji u šumovitom području sjeveroistočne Filadelfije, objavio je Nacionalni centar za nestalu i izrabljivanu djecu.

U centru su rekli da je dječak imao nekoliko ožiljaka na tijelu i da mu je kosa bila nasilu ošišana, piše CNN.

Najstarije neriješeno ubistvo
Smatra se da je dječak imao od četiri do šest godina. On je težio oko 13 kilograma, a smatra se da je bio pothranjen.

Uprkos brojnim pokušajima da se dijete identificira tokom godina, identitet dječaka ostao je misterij. Kroz detektivski rad i analizu DNA, policija je konačno uspjela identificirati dijete, saopćila je policijska uprava Filadelfije.

Slučaj “Dječaka u kutiji” je najstarije neriješeno ubistvo u Philadelphiji. Policija još uvijek traži ubicu djeteta, a postoji i nagrada od 20.000 dolara (oko 40.000 KM) za informaciju koja bi dovela do hapšenja i osude u slučaju.

Policija je danas održala konferenciju za medije na kojoj je objavila identitet dječaka, kao i neke druge detalje. Vlasti su dječaka identificirale kao Jozefa Augustusa Zarelija (Josepha Augustusa Zarellija).

Otisci prstiju
Njegov datum rođenja je 13. januara 1953. godine.

Unuka Bila Kelija (Billa Kellyja), koji je uzeo dječakove otiske prstiju na dan kada je pronađen, rekla je da bi njen djed bio zadovoljan razvojem događaja nakon što je bio prvi na mjestu događaja kada je dječak pronađen.

– Nikada nije zaboravio taj prizor. Mislim, kako bi mogao? On je bio stručnjak za otiske prstiju na sceni. Ti otisci prstiju bili su ukorijenjeni u njegovom umu cijeli život – rekla je za ABC News.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe