15.4 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Mirsad Vojić je novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK

Za predsjednika u mandatnom periodu 2019 – 2023. izabran je Mirsad Vojić, dok su mjesta potpredsjednika pripala Esadu Bašagiću, Senadu Kljajiću, Bernadi Jukić Kličić, Husniji Kudiću i Safetu Kovačeviću.

Iako je dobio nominacije šest od osam općinskih i gradskih organizacija, dosadašnji predsjednik KO Šemsudin Dedić povukao je svoju kandidatutu da u skladu sa Statutom može i dalje obnašati dužnost potpredsjednika SDA BiH.

SDA je bila i ostala najveća i najjača stranka u Unsko-sanskom kantonu, jedina stranka s jasnom vizijom i jasnim prioritetima. U skladu sa tim prioritetima radit ćemo i u narednom periodu. Na prvom mjestu će nam i dalje biti razvoj i napredak Krajine. Kad je sama stranka u pitanju, radit ćemo na realizaciji ciljeva zacrtanih na prošlogodišnjem Kongresu, pogotovo u ovom segmentu koji se odnosi na veću uključenost žena i mladih, te članova drugih nacionalnosti – istakao je u svom prvom obraćanju Vojić.

Prema riječima novoizabranog predsjednika KO, SDA može biti ponosna na upravo završen transparentan i demokratski izborni proces.

– Ovi izbori su probudili mnogo emocija u javnosti. Razočarati moram ipak sve one koji su računali na podjele među nama. SDA ostaje jedinstvena i opredeljena za pobjedu na ovogodišnjim lokalnim izborima – rekao je.

Bišćanin Mirsad Vojić je istaknuti član SDA od njenog osnivanja. Dvanaest godina bio je kantonalni ministar za pitanja boraca i RVI, u dva navrata izabran je za vijećnika u GV Bihać. Veteran je odbrambeno-oslobodilačkog rata i ratni vojni invalid, saopćeno je iz SDA USK.

Izvor: Faktor.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe