18.2 C
Bihać
Četvrtak, 26 Maja, 2022

Mirsad Mulasmajić koji je razbio televizor zbog korone: Kopam mezare da prehranim porodicu

IZVORavaz.ba

Video na kojem Mirsad Mulasmajić krampom razbija televizor objavljen prošle sedmice pogledale su hiljade ljudi. Mnogi ne znaju da je Mirsad demobilisani borac, da živi u zaseoku Čobe u Novom Šeheru kod Maglaja.

Iza smiješnog i simpatičnog videa “ludog Bosanca” kriju se teška sudbina i gorka priča.

Reporter “Avaza” posjetio je jučer porodicu Mulasmajić. Skromna kuća bez fasade nakraj sela. Ispred kuće nas dočekuje Mirsad sa desetogodišnjim sinom Bakirom.

 

Očaj i bijes

– Televizor sam razbio jer mi je korona dodatno otežala život. Nema ni dijaspore, pa ne mogu ni preko ljeta zaraditi koju dobru dnevnicu. Uradio sam to iz očaja i bijesa – počinje svoju priču Mulasmajić.

Kaže da svaki dan mora razmišljati kako predeverati.

– Doveo sam se u situaciju da nemam djetetu hljeba. Ne radim nigdje. Nemam nikakvih primanja. Supruga je bolesna. Vjerujte, zarađujem tako što kopam kaburove. Ružno je reći, ali obradujem se kada me neko zovne da kopam, a opet čovjek umro – govori Mulasmajić.

U jednom kraju dvorišta kokošinjac i desetak kokoši.

– Dan nam dobro počne ako je koja koka snijela jaje. Uzgajam ja i kornišone, prodajem. Hoću raditi, ali sve što zaradim dajem za kredit. Ne znam kako uspijemo preživjeti. Nemam ni ovih mašina poljoprivrednih, da makar na to ne moram pare bacati plaćajući ljudima što mi oru njivu – kaže naš sagovornik.

Online nastava

 

Desetogodišnji Bakir ne ide u školu, nego je pohađa online.

– Ne znam kako ću platiti račun za internet, a moram ga platiti jer ne može dijete školu pohađati. Ima nekakav tablet i s tim se pati. Ma sve je živa patnja, šta da kažem – zaključuje na kraju Mulasmajić. E. TRAKO

Svaka pomoć dobrodošla

Mirsad kaže da nikada nije tražio nikakvu pomoć, niti je ikoga molio. Sve što ima, stekao je radom i zalaganjem.

– Ali sada stvarno ne vidim izlaz iz situacije. Ne znam kako dalje – govori Mirsad.

Za sve one koji žele pomoći porodici Mulasmajić na bilo koji način Mirsadov broj telefona je 062/202-445.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se