6.5 C
Bihać
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

Ministrica zdravstva USK povodom povećanog broja zaraženih poručila: “Do građana je hoće li se situacija popraviti ili biti još gora”

Podsjetimo da su od jučer na snazi nove mjere Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski, ugostiteljskim objektima je dozvoljen rad do 23,00 sata, a 0RGANIZAT0RI svih skupova od danas su u obavezi prijaviti okupljanja Kantonalnom kriznom štabu. Inspekcijama je NAL0ŽEN0 da kontroliraju PR0V0ĐENJE naredbi i da prema prek**ocima naredbi postupaju u skladu sa važećim zakonima.

Ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović opet naglašava VAŽN0ST ozbiljnijeg usklađivanja života i svakodnevnih navika sa pandemijom pri čemu se ne smije dozvoliti zaustavljanje ekonomskih T0K0VA. Kako je kazala, potrebno je zaštititi lično zdravlje i zdravlje drugih, te se pridržavati preporuka kriznih štabova.

Epidemiološka situacija u narednom periodu na području USK zavisi od građana. Zdravstvene institucije, zdravstveni radnici čine šta mogu, ali sada je do građana. Ukoliko građani budu društveno odgovorini i poštovali osnovne mjere svima će nam biti bolje. Dakle, pranje ruku, maska, higijena, distanca su stvari koje nas mogu spasiti, kazala je ministrica Ćemalović

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe