Ministrica zdravstva USK na duhovit način objasnila današnju odluku Kriznog štaba: “Samo kod kuće ne morate nositi masku, na svim ostalim mjestima morate”

Nošenje zaštitnih maski od sutra je obavezno i na otvorenom prostoru, odluka je Kriznog štaba ministarstva zdravstva USK.

Naime, kako je rečeno, situacija se iz dana u dan USL0ŽNJAVA , a u protekla 24 sata registrovano je 26 N0V0ZARAŽENIH od koronavirusa, što je do sada najveći broj.

Zabilježena su i dva slučaja sa sm**nim ish*dom i to u Bihaću i Cazinu, a kako je pred nama hladnije vrijeme stra***vanja da će se zaraza proširiti sve su veća.

– Svjedoci smo da se broja novozaraženih od virusa korona na području Kantona svakodnevno povećava. Danas smo na sjednici Kriznog štaba razmatrali na koji način da smanjimo širenje virusa, a sigurno da je jedan od najvažnijih načina nošenje maske. Usvojenom odlukom, građani moraju od sutra, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom nositi masku, a samo kod kuće ne moraju. Građani se moraju pridržavati novih mjera jer to je jedini način kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije. Ukoliko se ne budu pridržavali novih mjera, uvest ćemo dodatne, kazala je ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Podsjećamo, u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovan je 621 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je najviše od početka pandemije. Preminulo je osam osoba, a testirano njih 2.475.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe