22.3 C
Bihać
Četvrtak, 19 Maja, 2022

Ministrica Turković u Bihaću razgovarala sa zvaničnicima o migrantskoj krizi i aerodromu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković jučer je posjetila Bihać i aerodrom u ovom gradu koji je u izgradnji, te se sastala sa gradskim i entitetskim zvaničnicama u Krajini.

Ministrica Turković se sastala sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, a sastanku je prisustvovao i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, navode iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

– Razgovarano je o migrantskoj krizi koja je najviše pogodila ovaj dio Bosne i Hercegovine, ali i problemima koje pojedini migranti izazivaju u Bihaću. Ministrica Turković je navela da je pitanje migrantske krize problem cijele države, te da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se ovaj problem riješio, a posebno smanjio pritisak na Bihać i druge općine u Krajini. Gradonačelnik Fazlić je kazao da je za Bihać važno da država BiH uloži veće napore u povratku migranata u njihove matične države – navodi se.

Na sastanku je zatraženo od ministrice Turković da pomogne u olakšavanju kretanja preko graničnog prelaza Izačić i Bosanski Novi. Navedeno je da turisti koji dolaze u Hrvatsku koriste prenoćište u Bihaću, te je potrebno smanjiti njihovo zadržavanje na granici, ali i zadržavanje stanovnika Krajine iz inostranstva koji dolaze u posjetu domovini.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se