17.8 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

Ministrica privrede u Vladi USK posjetila Austrotherm

Povodom nemilog događaja koji je zadesio firmu Austrotherm u Bihaću, ministrica Ministarstva privrede Samra Mehić, posjetila je sjedište firme i razgovarala sa direktorom gdin Rimac Dragom.

Naime, iz još neutvrđenih razloga u firmi Austrotherm, prošle sedmice, izbio je požar u proizvodnoj hali za proizvodnju termoizolacije od EPS-a (stiropor). Požar je zahvatio cijelu halu i ona je u potpunosti izgorjela. Došlo je i do stvaranja jakog i gustog dima. Kako su predstavnici firme naveli, štete su ogromne, uništeni su proizvodna hala sa mašinama i magacin. Spriječeno je širenje požara na upravnu zgradu ili na susjedne objekte na istoj zemljišnoj parceli. Direktor Rimac se zahvalio svima na podršci koja im je pružena u ovom za njih teškom razdoblju uzrokovanim požarom.

Ministrica Mehić prilikom svoje posjete istakla je da joj je posebno drago što je rukovodstvo firme donijelo odluku da svi radnici ostanu prijavljeni i u radnom odnosu, te što pokušavaju iznaći rješenje da rasporede radnike u pogone na drugim područjima dok se ne sanira nastala šteta i ne stavi u funkciju pogon na području grada Bihaća.

To je zaista za svaku pohvalu što radnici ostaju prijavljeni i što se pokušava iznaći rješenje za njih da se rasporede u druge pogone dok se ovaj ne stavi u funkciju. Ovom prilikom se zahvaljujemo rukovodstvu ove firme na takvoj odluci i ističemo da Ministarstvo privrede stoji na raspolaganju za svaki vid podrške u rješavanju situacije u kojoj se našla firma Austrotherm – ističe ministrica privrede, Samra Mehić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se