21.5 C
Bihać
Subota, 1 Oktobra, 2022

Ministrica Đapo posjetila Unsko-sanski kanton: Bihać je biser BiH

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo boravi u višednevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu.

U okviru posjete, ministrica Đapo i gradska vijećnica Lejla Bakrač, posjetile su Gradsku upravu, gdje su razgovarali s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i njegovim saradnicima.

Razgovaralo se o bitnim projektima značajnim za grad Bihać prvenstveno na polju turizma, a to podrazumijeva riješavanje infrastrukturnih projekata u Nacionalnom parku „Una“.

Kako je zaključeno, primarni projekat jeste asfaltiranje puta do samog nacionalnog parka te uspostava i početak izrade planova kako bi se definirale razvojne zone, a sve radi bržeg razvoja našeg Nacionalnog parka.

Ministrica je danas održala i sastanak s premijerom Vlade USK Mustafom Ružnićem i državnim zastupnikom Jasminom Emrićem, a razgovaralo se o svih projektima značajnijim za razvoj Krajine.

Također, danas će biti potpisan ugovor između predstavnika USAID-a i predstavnika Nacionalnog parka “Una“ kojim će započeti izrada i realizacija akcijonog plana razvoja menadžmenta našeg nacionalnog parka.

Ceremonije potpisivanja održana je u seoskom domaćinstvu “Pčelica”, koje predstavlja pozitivan primjer podizetništva u zaštićenom području u kojem se generacijama proizvodi med.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se