Ministrica Ćemalović: U protekla 24 sata nije bilo preminulih od COVID-19 na prostoru USK

Ukupno pozitivnih do danas na području USK na Covid-19 jeste 133 osobe, izliječenih je 99, preminulih 10 a aktivnih slučajeva 24 uz 9 identifikovanih klastera zaraze.
Sinoć objavljenu informaciju o smrti jedne osobe iz Sanskog Mosta, koja je po navodima objavljenim na web portalu lista Oslobođenje, preminula od posljedica oboljenja Covid-19, provjerili smo danas u kontaktu sa ministricom zdravstva USK Nerminom Ćemalović. Prema njenim riječima radi se o neistinitoj informaciji koja ne odgovara činjenicama.

Kada su u pitanju činjenični podaci za prostor USK, a u vezi sa pandemijom koronavirusa, do danas urađeno je 4727 testova. Od jučer urađenih 87 testova još uvijek nisu došli rezultati, a jutros je upućeno još 12 uzoraka na provjeru u Klinički centar u Sarajevu. Ukupno pozitivnih do danas na području USK na Covid-19 jeste 133 osobe, izliječenih je 99, preminulih 10 a aktivnih slučajeva 24 uz 9 identifikovanih klastera zaraze.

Na Infektivnom odjelu se liječi 6 pacijenata aktivnih na Covid-19 i jedan koji je suspektan. Prema riječima ministrice Ćemalović posljednjih dana na prostoru USK bilježi se po jedan novootkriveni pozitivni slučaj na koronavirus, a općenito povećan je broj novooboljelih u FBiH ali i susjednoj Hrvatskoj. Uputila je poruku građanima da se drže mjera zaštite, da ne putuju bespotrebno ako ne moraju, te je uvjerena da će se stanje stabilizirati.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe