18.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Ministar Ermin Zulić: “Prinuđen sam iznijeti reagovanje na opasne i zlonamjerne neistine”

Ermin Zulić, ministar za pitanje boraca i RVI USK-a, je uputio saopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani Unsko-sanskog kantona, iako pripadam ljudima koji se ne osvrću na neargumentirane tvrdnje, prinuđen sam radi zaštite digniteta svoje ličnosti i institucije u kojoj radim, javnosti iznijeti reagovanje na opasne i zlonamjerne neistine.

Naime, u jednom od internet portala izneseno je da je jedan od ministara u vladi USK-a, i to onaj najugoženije kategorije, aludirajući prema kontekstu na mene, posredovao u zapošljavanju 35 osoba, dogovarajući i uzimajući po jednom zaposlenom 7.000 i 10.000 KM, te istu prenosio drugoj osobi.

Prije svega, odgovorno izjavljujem da je to 100% laž, i da nisam to uradio, niti sam u svojoj dugogodišnjoj karijeri niti jednom posredno ili neposredno uzeo niti jednu konvertabilnu marku, niti jedan eur, ali niti čokoladu, ručak ili bilo koju vrstu poklona ili druge vrste nadoknade i pogodnosti za posredovanje ili zapošaljavanje, ali niti za bilo koju drugu nedozvoljenu radnju.

Te pozivam i molim građane, svakog onog koji ima ijedan dokaz da sam u ovom konkretnom slučaju ili bilo kojem drugom do sada, to ili slično uradio, da iznese u javnost i preda nadležnim institucijama.

Ne mogu nikako shavatiti kako može neko, gdje nema niti trunke istine, da iznese takve tvrdnje i laž.

Razumijem da nažalost, postoje političke ili neke druge kuhinje koje iz raznih motiva to montiraju, ali da potpuno nevine ljude diskreditiraju i pri tome prelaze sve granice, to ne mogu razumijeti.

Ali svi ti koji to rade moraju biti svjesni da smo svi odgovorni za svoje postupke, te ih upozoravam da će se morati suočiti sa prekršajnim, krivičnim, ekonomskim i drugim sankcijama, za svaku neistinu koju ubuduće budu iznijeli, ali i Božijom kaznom.

Također, izjavljujem da me ovakav ili bilo koji drugi način diskretitacije i pritiska neće spriječiti da nastavim rješavati sve nepravilnosti u našem društvu i to svaku onu koja se nađe na mom putu i da unapređujem institucije naše države i da radim za bolji život građana.

Ministar za pitanje boraca i RVI USK-a
mr. sc. Ermin Zulić

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe