18.2 C
Bihać
Četvrtak, 26 Maja, 2022

Migrant provalio u kuću pa ostavio poruku: Oprosti, gladan sam

Prekopane bašte i povremene krađe pilića postali su svakodnevica u mnogim selima u okolici Gospića

Veća grupa ilegalnih migranata stigla je do Gospića, provalila u kuću, a neko je napisao izvinjenje uz objašnjenje da je to uradio zato što je veoma gladan, piše Novi list.

Na razbijenim staklima pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima je izgrebana poruka: “Oprosti, prijatelju, ali ja sam toliko gladan da sam morao provaliti. Potičem iz grada Kana”.

Od jutros neprekidno stižu dojave o brojnim grupama ilegalnih migranata koji su najvjerovatnije zbog vrlo guste magle zalutali i osvanuli pod Velebitom, navodi Novi list.
Alarmirana je i policija koja se nalazi na potezu od sela Bilaj i Čitluka. Primjećeno je nekoliko grupa migranata koji dezorijentisano hodaju na tome terenu.

Prekopane bašte i povremene krađe pilića postali su svakodnevica u mnogim selima u okolici Gospića.

Jutrošnja gusta magla i temperatura od 1,4 stepeni natjerali su ove očajnike da nastave put, pri čemu su mnogi zalutali u bespuća Velebita. Policija još uvijek nadzire teren jer je nepoznato koliko se migranata našlo u ovom dijelu Like. Mediji nemaju službenih saznanja o ovome, ali društvenim mrežama već kruže mnogi snimci i fotografije grupa. Nadzorna kamera na osamljenoj kući u Čitluku snimila je jednog migranta koji je vjerovatno bolestan ili toliko iscrpljen da se jedva drži na nogama.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se