26.3 C
Bihać
Četvrtak, 18 Augusta, 2022

Midhad Abdić iz Liskovca treba našu pomoć – jesu li koncerti u ovom vremenu zaista jedini odgovor?

Svakim danom smo svjedoci akcija i prikupljanja sredstava za pomoć ljudima širom BiH.

Humanitarne akcije, koncerti, brojevi telefona, tombole i razni drugi načini su nažalost, jedina opcija mnogima kojima je pomoć potrebna, jer država i sistem koji su morali biti osposobljeni da odgovore na ove pojave, nisu dosad uradili svoj dio posla.

Tužne su jako ove scene kojima svjedočimo svaki dan.

Posebno je bolno i tužno, kad gledamo da su ljudi prisiljeni na ovaj način se boriti za svoje najbliže, u vremenu pandemije koronavirusa, posebno putem organizacije humanitarnih koncerata.

Jedan takav je najavljen za kraj sedmice i u Cazinu i sigurno da gosti- izvođači koji su se stavili na raspolaganje imaju najbolje namjere i žele pomoći Midhadu Abdiću, da prikupi dovoljno sredstava da može okončati svoje liječenje.

Ali, u vremenu kad je broj zaraženih sve veći i kad se rizikuje da se pandemija širi, moramo voditi računa i čuvati zdravlje svih ljudi.

Zato bi najbolje bilo da svi mi koji želimo pomoći Midhadu direktno uplatimo na brojeve njegovih računa koje ćemo objaviti u ovom tekstu, a također, i svi oni koji baš žele da kupe kartu za humanitarni koncert koji se treba održati u petak, 18. decembra, u restoranu Halka, neka odu, kupe kartu ili dvije, plate i vrate se kućama, a ne ostaju na koncertu i izlažu velikim kontaktima i riziku zaraze i ugrožavanja svojih i života drugih. Proći će i ovo vrijeme sa koronavirusom i biće koncerata i drugih mogućnosti.

Tako će na najbolji način, najodgovornije, postupiti i ispuniti svoj dug pomoći onima kojima je pomoć potrebna, a neće pritom ugrožavati svoje i zdravlje drugih.

Ovo je naš apel i poziv da budemo svi odgovorni da se što prije izborimo sa ovom pošasti pandemije i vratimo u stari, ‘dobri život i redovne aktivnosti’.

Vjerujemo da će naši Cazinjani i Krajišnici i ovaj put pokazati veliko srce, pomoći Midhadu i biti odgovorni u ovom teškom vremenu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se