Merhamet Bihać dobio šleper pomoći iz Sarajeva za postače i socijalno ugrožene

Osim prehrabemih paketa RO Merhamet Bihać je iz Sarajeva dobio četiri tone hurmi

Regionalni odbor Merhameta Bihać dobio je šleper humanitarne pomoći od Merhametove centrale u Sarajevu, a radi se o prehrambenim paketima i hurmama koji će biti uručeni socijalno ugroženim građanima Unsko-sanskog kantona.

Redovna podrška
Iz Merhameta Bihać ističu da kao organizaciona jedinica HO Merhamet MDD BiH imaju redovnu podršku od sjedišta u Sarajevu.

– Sve humanitarne akcije koje se realiziraju na području našeg kantona, ne bi bile moguće da nije saradnje sa društveno odgovornim organizacijama, kompanijama, partnerima, donatorima i našom centralnom koja je uvijek tu uz nas – kaže direktor RO Merhamet Bihać Alen Prošić.

Prehrambeni paketi i sredstva za pripremu iftara za Javnu kuhinju “Imaret“ Bihać, osigurani su zahvaljujući sjedištu Merhameta u Sarajevu i partnerskoj humanitarnoj organizaciji iz Sjedinjenih Američkih Država “Helping Hand“, a iz RO Merhameta Bihać dodaju kako još mnogo međunarodnih organizacija žele pomoći u implementaciji njihovih projekata.

Donacija UNDP-a

– Prije svega projekt javne kuhinje, tako da smo prije nekoliko dana imali donaciju od UNDP-a koja se sastojala od frižidera i velikog industrijskog štednjaka koji će nam poslužiti da u narednih mjesec dana ponudimo kvalitetniju hranu i iftare našim korisnicima – kaže Prošić.

Osim prehrabemih paketa RO Merhamet Bihać je iz Sarajeva dobio četiri tone hurmi koje će biti podijeljene postačima na području Unsko-sanskog kantona.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe