15.4 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Medvjed ušao u parkirani automobil! Zvijer otvorila vrata i sjela na sjedište, hoće da se provoza! (VIDEO)

U potrazi za hranom, često napuštaju svoje stanište na planinama i šumama i dolaze do naseljenih područja. Njihova omiljena “meta” su kante za smeće, a često zavire i u garaže. Ako slučajno ostavite automobil otključan, možete riskirati neželjenog putnika koji može brzo prouzrokovati nered unutar kabine.

Vlasnik Honde, međutim, može biti zadovoljan. Na video snimku koji se pojavio na Youtube možete vidjeti znatiželjnog medvjeda kako bez problema otvara vrata Honde CR-V. Iako na početku pokazuje nešto oklijevanja, medvjed na kraju priče prikuplja dovoljno hrabrosti da uđe u automobil.

Svjedoci su izvijestili da je medvjed uzeo nekoliko zalogaja hrane i ostao unutar automobila samo pet minuta. Srećom, automobil nije pretrpio nikakve ozbiljne štete, tako da će vlasnik na kraju biti olakšan.

Prema informacijama s web stranice Bearwise.org, ova vrsta medvjeda ima kandže dužine do pet centimetara i lako može otvoriti vrata. Iz tog razloga se preporučuje zaključavanje automobila i posebno zatvaranje svih prozora. Također je pametno ne ostavljati hranu s jakim mirisom u kabini, jer to može privući medvjeda.

Najveći problem nastaje ako se vrata automobila zatvore nakon što medvjed uđe unutra. U takvom slučaju, medvjed može postati panikiran i pokušati oštetiti automobil u strahu. To je nešto što svakako želimo izbjeći.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe