Međunarodna prostitucija u BiH: Djevojke podvodili za 300 KM

Semir Popara (28) iz Trnova i 32-godišnjakinja iz Doboja, koji su uhapšeni u akciji SIPA-e kodnog naziva „Grof“, pušteni su na slobodu, potvrdio nam je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

On je dodao da su njegovom klijentu Popari i 32-godišnjakinji izrečene mjere zabrane.

Vršili prijevoz
Par je uhapšen 30. decembra prošle godine zbog sumnje da su se bavili međunarodnim navođenjem djevojaka na prostituciju. Sumnjiče se za ostvarivanje kontakata i organiziranje pružanja seksualnih usluga, za koje su vrbovali državljanke BiH i drugih zemalja.

Prema prikupljenim dokazima, međunarodno vrbovanje i navođenje na prostituciju najčešće je realizirano u unajmljenim stanovima i hotelima na području Doboja i okolice.

Kako saznajemo, dogovarali su mjesto, vrijeme i cijenu koja se kretala do 300 KM.

Također su vršili prijevoz djevojaka na dogovorena mjesta.

Osim toga, imali su partnera u Hrvatskoj preko kojeg su dogovarali pružanje seksualnih usluga u Zadru. Istražitelji, također, sumnjaju da je par organizirao i prostituciju na području Zlatibora u Srbiji.

Na navedeni način ostvarivali su nezakonitu imovinsku korist i vršili iskorištavanje i eksploataciju osoba koje su angažirali za pružanje seksualnih usluga, za novčane iznose koje prethodno dogovore.

Oduzimali mu vozila
Semir Popara je poznat u javnosti po tome što su mu prošle godine u više navrata oduzimana vozila zbog navodnih neplaćenih kazni u saobraćaju. Iako su mu vozila bila oduzimana, odmah su bila vraćena, a Popara je za medije izjavljivao da mu nije jasno odakle mu toliko kazni. Kazao je da su mu 2017. oduzeli Golf, ali da kazne nisu poništili.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe