19.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022

Medij iz RS-a otkrio ko je osoba za kojom se traga zbog ubistva načelnika prijedorske krim-policije(?!): Već je na Interpolovoj potjernici zbog likvidacije u Sarajevu…

Tragom ove informacije kontakltirali smo i MUP RS...

Fotorobot osobe za kojom se traga zbog ubistva načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića odgovara Adelu Kabašu i policija radi na dokazivanju njegove umiješanosti u ubistvo, javila je ATV.

Za Kabašem je u januaru raspisana crvena Interpolova potjernica zbog ubistva Mehmeda Ramića zvanog Meša u sarajevskom naselju Pofalići.

Tragom ove informacije kontakltirali smo i MUP RS, odakle nisu željeli na bilo koji način da komentarišu ove navode.

– Da smo smatrali potrebnim, uz fotorobot bi objavili više detalja, kratko nam je kazala Mirna Miljanović, portparolka MUP-a RS-a.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske, podsjećamo, na širem području RS- a u okviru istrage ubistva načelnika prijedorskog sektora krim-policije izvršili pretrese i priveli veći broj lica za koje postoji sumnja da bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem tog krivičnog djela.

Podsjetimo, MUP RS-a je prije dva dana objavio fotorobot osobe za koju se sumnja da je ubila Bašića te uputio apel građanima da ukoliko su primijetili tu osobu u ranijem periodu ili negdje primijete odmah pozovu 122 ili se obrate najbližem policijskom službeniku, ili policijskoj stanici.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se