Medicinska sestra priznala: Ovo je zadnja večer da ću zagrliti djecu do tko zna kad

Jedna od njih je i medicinska sestra iz Amerike koja je na Facebooku objavila dirljiv tekst kako bi ljude potaknula da ostanu kod kuće i ne izlaze ako za to doista nemaju opravdan razlog.

“Večeras ću posljednji put zagrliti svoju djecu ili poljubiti supruga do tko zna kad. Potvrđeno je da se virus širi u mojoj zajednici, a biti medicinska sestra znači da su šanse da budem izložena sto postotne. Zato sam se željela obratiti svima koji su zapeli kod kuće sa svojom obitelji, dosadno im je i žele izaći. Ponekad treba tuđe viđenje da biste bili zahvalni na stvarima koje imate, a drugi ne”, počela je svoju objavu medicinska sestra i majka koja piše pod pseudonimom One Vaxxed Nurse pa pojasnila što je čeka u narednim danima.

Kako kaže, morat će se s posla vraćati doma kroz prostoriju za pranje rublja. Skinut će se do gola, uključujući i cipele i sve staviti u perilicu rublja. Koristit će sredstvo za dezinfekciju kako bi njime očistila sve površine koje je možda dodirnula u tom procesu. Tada će uzeti ručnik i prekrivena otići do spavaće sobe. U tu sobu ne smije ući nitko nakon današnjeg dana, a ona se mora otuširati vrućom vodom. Nakon toga će ponovno sve dezinficirati i odjenuti se.

“Kad s tim završim, moći ću sjesti u dnevnu sobu, ali na udaljenost minimalno dva metra od svih koje volim. Neću smjeti nikoga dodirnuti jer znam da sam bila izložena virusu. Koristit ću kroz cijelu smjenu jednu jednokratnu masku za lice i ne mogu biti sigurna da vlaga iz mog daha nije cijelu masku učinila neefikasnom. Stoga se moram prema sebi odnositi kao da sam zaražena”, pojasnila je.

Sa suprugom i djecom moći će razgovarati sa sigurne udaljenosti. Iako, priznaje, nije tip koji voli zagrljaje, svjesna je da će u narednim danima možda to poželjeti.

“Neću si to moći dopustiti. To je jedini način da ih zaštitim.”

Kad ogladni, jest će iz posuđa za jednokratnu upotrebu tako da nitko ne mora brinuti o sterilizaciji.

“Vjerojatno ću milijun puta morati uvjeriti svoje najmlađe dijete da će mama ostati na sigurnom. Kad to učinim, poslat ću im poljupce u zraku i poželjeti laku noć. Kad djeca zaspu, vjerojatno ću moći malo predahnuti. Kad me shrva umor, otići ću u krevet. Sama. U tu sobu u koju nitko drugi ne može ući. Tako će izgledati moji dani. Svaki dan. Čak i kad sam slobodna zbog toga što sam možda zaražena, a nemam simptome. Vjerojatno ću zagrliti kolege jer su prljavi poput mene, ali u ova teška vremena neću moći dodirnuti ljude koji me najviše vole. Tjednima, mjesecima, tko zna koliko – to je u rukama američke javnosti”, upozorila je pa apelirala na ljude koji čuju njenu poruku da ostanu kod kuće s djecom u krilu i gledaju filmove.

“Moje ruke bit će prazne svakoga dana, a vaše neće. Ići ću sama u krevet svakoga dana dok se virus širi zajednicom. Ostanite kod kuće. Zagrlite svoju djecu, spavajte s partnerom u istom krevetu, jedite iz porculanskih tanjura, pijte vino iz staklenih čaša i budite zahvalni na tome što možete činiti, a neki od nas ne mogu. Ja radim svoj dio posla, molim vas da i vi odradite svoj”, zaključila je.

Tonight is the last night that I’ll hug my kids goodnight or kiss my husband until god knows when. Community spread is…

Posted by One Vaxxed Nurse on Friday, March 20, 2020

Njena poruka postala je viralna i podijeljena je u nepunih 24 sata preko 80 tisuća puta.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe