28.3 C
Bihać
Subota, 21 Maja, 2022

Marokanac istražiteljima rekao da ga je ubijeni pokušao četiri puta silovati

IZVORavaz.ba

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je obavljeno saslušanje dvojice Marokanaca uhapšenih nakon ubistva migranta na Ilidži.

Saslušani su K. A. (20), koji se tereti za ubistvo te A. D. (25) osumnjičen za pomaganje, a koji je u ovom predmetu dobio svojstvo svjedoka.

Kako nam je pojasnio sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa osumnjičenog za ubistvo, saslušanje je obavljeno radi obezbjeđenje dokaza. Urađeno je to jer je Marokanac A. D. pušten na slobodu, pa mu je uzeta izjava, jer se pretpostavlja da će ovaj migrant napustiti BiH.

Mehmedbašić nam je potvrdio da je K. A. pred vijećem za obezbjeđenje dokaza priznao ubistvo. Potvrdio je da je smrtno stradali Otoman Silan također migrant iz Maroka.

– Oni su ispričali da su krenuli da se šišaju i oštećeni ih je presreo za kojeg su znali da se bavi prebacivanjem preko granice. Pitali su ga koliko je da ih prebaci, on im je rekao 200 eura. Onda je Otoman rekao K. A. “Šta me ti gledaš”. Osumnjičeni je rekao da ga je Otoman prvi napao, odnosno da ga je udario šakom, nakon čega ga je on ubo nožem- kazao nam je Mehmedbašić.

Dodao je da je osumnjičeni K. A. također izjavio da ga je Otoman i ranije napadao i četiri puta pokušao silovati, te da je bio jači od njega.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se