Marija Šarapova objasnila zašto se povukla iz tenisa i čime se sada bavi

Bivša ruska teniserka Marija Šarapova objavila je penzionisanje u februaru ove godine, uprkos tome što je imala samo 32 godine.
Sve je ukazivalo na to da je već bila umorna od borbe s hroničnom povredom desnog ramena, što ju je sprečavalo da igra na visokom nivou, ali priznala je da joj tenis više nije bio primaran u jednom momentu.

Pobjednica pet Grand Slam turnira i bivša najbolja teniserka svijeta u intervjuu za Inc otkrila je zašto se odlučila povući iz tenisa.

“To je pitanje koje sam sebi postavila nekoliko puta u posljednjih nekoliko mjeseci prije najave odlaska u penziju. Morate pogledati sebe u ogledalu i vidjeti šta osjećate, šta vam tijelo govori, a također i ono što vaš um govori. Shvatila sam da sam tu, ali ne kao teniserka i da sam izgubila konkurenciju iz vida. Bilo je teško da se fokusiram. Dugi niz godina sam bila fokusirana samo na sport i dala sam sve od sebe da postignem rezultate, ali to se izgubilo i bilo je vrijeme da otvorim nove horizonte”, priznala je lijepa Ruskinja.
Danas je popularna Maša u nekim novim vodama. Okrenula se vlasitom biznisu i ulaže u kompanije za zdravlje, fitnes i ljepotu, dok je istovremeno preuzela potpunu kontrolu nad konditorskom firmom Sugarpova (industrija slatkiša) koju je osnovala 2012. godine.

“Prije nisam mogla obraćati pažnju na detalje, ali sam u jednom trenutku shvatila da trebam pokrenuti vlastiti posao”, otkrila je Ruskinja.

Šarapova je nedavno investirala i u jedan od njenih omiljenih wellness brendova “Therabody”, koji na primjer ima popularni prijenosni uređaj za masažu nazvan Theragun. Također je uložila 900.000 dolara s Markom Cubanom (vlasnikom NBA-ovog Dallas Mavericksa) u Bala Bangles, koji posjeduje popularne ponderirane narukvice.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe