Mali heroj: Dječak od šest godina spasio komšiju koji je htio da se objesi

On je u nervnom rastrojstvu, pod uticajem alkohola i veće količine sedativa, od gajtana napravio omču koju je obavio sebi oko vrata, a drugi kraj zavezao za granu drveta. Sve se dešavalo u Ulici Draže Markovića.

– Nakon toga skočio je sa stolice i njegovo tijelo se zanjihalo obješeno o granu. Taj čin vješenja vidio je Markov šestogodišnji komšija koji je odmah otrčao u svoje dvorišta i o tome šta je vidio obavijestio svoga oca Predraga J. Čim je čuo šta se desilo Predrag je otrčao u komšijino dvorište i vidjevši Markovo tijelo kako se njiše obješeno o granu, odmah uhvatio Marka za noge i njegovo čitavo tijelo podigao sebi na ramena. Na taj način olabavio je pritisak omče na Markov vrat i, kako se kasnije ispostavilo spasao mu život – kaže izvor, prenosi TPKNEWS.

Dok je držao Marka na ramenima, Predrag je pozvao svog oca Srđana da mu pomogne da ga skinu sa grane.

Njih dvojica su brzo odvezali gajtan sa grane i omču sa Markovog vrata. Položili su Marka na zemlju i pošto nije disao Predrag je počeo da ga reanimira davajući mu vještačko disanje i na taj način uspio da ga povrati.

U toku Markove reanimacije Predrag je rekao svom sinčiću da pozove hitnu pomoć. Dijete je to učinilo i reklo hitnoj šta se desilo. Srećom, dežurni dispečer shvativši ozbiljnost poruke uspio je da od djeteta sazna adresu događaja, pa je odmah obavijestio ekipu hitne o čemu se radi. Oni su u rekordnom vremenu, za dva-tri minuta stigli na mjesto događaja i preuzeli brigu o nesrećnem mladiću.

Muškarac je u nesvjesnom stanju primljen na urgentno odeljenje.

Nakon ukazane pomoći mladić je u komatoznom stanju pregledan skenerom, gde je utvrđeno da nema težih posljedica i da mu je samo vratna hrskavica blago istegnuta.

Prema rečima ljekara Marko N. se tokom noći probudio i u svjesnom stanju prebačen je na odeljenje psihijatrije na dalji tretman. Analizom krvi utvrđeno je da je u sebi imao veću količinu alkohola, kao i psihoaktivne supstance iz sedativa.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]