15.4 C
Bihać
Utorak, 3 Oktobra, 2023

Malčanski berberin priznao da je s.lovao Moniku: Tjerao sam je na sve vrste se.sa, životinjski sam navalio na nju!

Manijak je na saslušanju poslije hapšenja priznao i detaljno opisao kako je izvršio otmicu i izmicao potjeri 17 dana.

– Nisam planirao otmicu niti sam poznavao Moniku. U Suvi Do sam odlazio zbog otpada, ali kada sam tog jutra oko 7. 15 sreo Moniku dok je išla u školu. Učinila mi se velikom djevojkom i pohotljivom za s.ks – započeo je svoju izjavu pred istražnim organima monstrum iz Malče.

Otmičar je u trenutku smislio prevaru da namami djevojčicu u kola navodno da mu pokaže put do balon sale jer je tobože električar koji je pošao tamo da obavi neki posao. Kada je krenuo putem koji ne vodi do balon sale djevojčica se pobunila.

– Rekao sam joj odmah da je oteta i da bude mirna i zaključao vrata kola da ne iskoči. Usput sam joj složio priču da moram da je otmem po nalogu jedne žene iz Niške Banje, kojoj je navodno njen otac ukrao dijamant. Rekao sam joj da kada dijamant bude vraćen i ona će kući, dodao je manijak -ispričao je on u istrazi.

Kolima koja je prethodno ukrao od rođake iz komšiluka, manijak je namjerao da krene dalje, ali je udario u stablo i slupao ih pa su morali da idu pješke. Krenuli su po mraku prema Svrljigu, ali preko planine do Niševca, pa potom prugom ka Paliluli. Tu na pruzi, sreo ih je prolaznik pa je Jovanović zaprijetio devojčici da bude mirna jer su to ljudi koje je možda poslala žena iz Niške Banje da ih pobije.

– Nisam imao mobilni telefon i nisam znao šta se događa, ali sam ubrzo primijetio policijske rotacije i helikopter, pa smo se sklanjali. Usput smo svraćali i napuštene pojate gdje smo spavali ili se prikrivali tokom dana.U selu Svrljiški Miljkovac, dok sam tražio vodu od mještana, Monika me je napala kamenicama, pa sam nastavio da joj kratim kosu za kaznu. Bila je još nasilnija u Orešcu gdje sam se sklonio u kuću oca moje snahe. Tu je ponovo pokušala da bježi i gađala me ciglom pa sam je ošišao do glave. Rekao sam joj ako ponovo pokuša da me napadne i bježi da ću joj pobiti roditelje – pričao je mirno, bez trunke kajanja, manijak istražiteljima.

Potera je ubrzo stigla u Orešac ali je manijak poveo dijete nazad,ponovo preko Svrljiškog Miljkovca, Tople, Palilulule. Uspjelo mu je da se probije preko Svrljiga, Lalinca i Grbavče pa preko Gramade do Šasjače.

– Znao sam tu koja je kuća napuštena pa sam se sklonio kod tašte Emila Živića. Za maler on je došao da obiđe kuću i počeo da lupa na vratima.Iskoristio sam trenutak kada se on malo vratio da pozove sina, razbio sam prozor i pobjegao kroz voćnjak, rekao je manijak dofajući da je samo plašio čovjeka i da nije imao pištolj kojim je navodno prijetio.

– Na sreću brzo je stigla policija. Taj susret je bio za nju takođe stresan jer ju je Jovanović stalno plašio d aće ih policajci zbog navodnog dijamnta pobiti ako ih otkriju.

Zlostavljanju male Monike, poslije deset dana , došao je kraj, a manijak je uspio kroz obruč polciije, po mraku,da se probije do rodnog sela Malče gdje je uhvaćen poslije nedjelju dana.

Poznata niška advokatica Tanja Mančić Marković, 2005.godine u procesu protiv Ninoslava Jovanovića, zastupala je njegove žrtve.

– Na moje pitanje vještaka da li će Ninoslav Jovanović,ponoviti krivično djelo, postupajući vještak je odmah i sa sigurnošću odgovorio da će okrivljeni ponoviti krivično djelo. Naveo je da je razlog tome psihopatska struktura ličnosti i da vršeći ta krivična djela, isti za sebe pridobija pažnju koja mu je potrebna i na taj način sebi djeluje važno, rekla je advokatica.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe