Majko, eto me kući za Bajram iz tuđine

Razgovarao sam sa šefom da mi da urlapa koji dan, pušćo me da idem kući. Poželio sam se svega, ova me tuđina ubi svaki dan mi je isti majko.

Vajik radim, i dan i noć znaš kako je kod švabe. Poželio sam se i tebe i babe, sela, komšija. Vajik osjetim miris one tvoje šamije kad dođem kući i zagrlim te.

Obradujem se svaki put kad mi Mehmed kaže ma đesi komšo brate. Poželio sam se i nane Salihovce, ona me vajik pitala đe sam bio ili đe sam pošo dok sam bio dole. Poželio sam se i naše domaće hrane, ovdje vajik suho jedem kad nemamo kad kuhati. Uzberi zelja mati pa da nam zeljanicu napraviš kad dođemo. Ima i onih oraha što smo jesenas kupili ja i babo ispod onog velikog u bašči.

Istucaj ih malo pa napravi baklavu. Znaš majko da je tvoja baklava najlipša vajk bila. A sigurno će biti i oni mazani kolača, jer ti vajik napraviš čudo toga. Pošalji djecu da naberu koju gajbu malina pa da ponesemo, vamo je to skupo a ne dođe čudo u korpici. Et bome mati poselami babu i reci mu da sam kupio mu onaj dio za traktor. Mi ćemo u ponedljak naveče doći ako ne bude gužve.

Allahimanet mati draga, čujemo se ako Bog da i vidimo uskoro.

Autor: Esmin Mehić

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe