19.4 C
Bihać
Srijeda, 28 Septembra, 2022

Majke Srebrenice: Janez Janša je dokazani negator genocida i neprijatelj BiH

IZVORavaz.ba

Dok u Den Haagu čekamo izricanje konačne presude protiv zlotvora Mladića i vjerujemo u pobjedu dobra nad zlom, da loši ljudi, zločinci i negatori genocida neće i ne mogu pobijediti, slovenski premijer Janez Janša, nas majke Srebrenice, napadom na Dunju Mijatović, povjerenicu Vijeća Evrope, vrijeđa i uznemirava – saopćeno je iz udruženja “Majke enklava Srebrenice i Žepe”.

Majke Srebrenice poručuju da je Janez Janša dokazani negator genocida i neprijatelj BiH koji širi lažne vijesti o Dunji Mijatović.

– S jedna strane poštovana Dunja Mijatović, oličenje čestitosti, humanosti, dobronamjernosti, borac protiv nepravde i negatora genocida u Srebrenici, naš saborac na putu istine i pravde, a s druge strane osvjedočeni negator genocida, neprijatelj Bosne i Hercegovine, neprijatelj mira i nas žrtava genocida, Janez Janša širi lažne vijesti o genocidu u Srebrenici, širi lažne vijesti o podjeli naše države i širi lažne vijesti o Dunji Mijatović – saopćeno je.

Poručuju da će današnja presuda zločincu Mladiću biti još jedna pobjeda protiv onakvih kao što je i sam Janša.

– Mi majke mu poručujemo da nikada neće uspjeti u svom negiranju i blaćenju, a ako Bog da, presuda protiv Mladića bit će još jedna pobjeda i protiv onih koji su kao Janša negatori, mrzitelji i lažljivci. Podržavamo Dunju Mijatović da nastavi borbu protiv svih onih koji ugrožavaju ljudska prava i slobode, a posebno protiv onih koji negiraju zločin genocida, kao što to čini Slovenac Janez Janša – saopćile su Majke Srebrenice.

Podsjetimo, Janez Janša je optužio Dunju Mijatović za širenje lažnih vijesti, jer je u svom izvještaju kritikovala slobodu medija u Sloveniji.

– Žalosno, Dunja Mijatović je dio mreže lažnih vijesti. Dobro je plaćena našim novcem – rekao je Janša.

spot_img
spot_img
spot_img
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se