Majka i kćerka iz Bužima optužene za ubistvo bebe

Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 7. maja potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Hanče Elkasović (42) i njene kćerke Lejle Elkasović (20) iz Bužima zbog ubistva novorođenčeta. Hanča Elkasović se tereti da je počinila krivično djelo ubistvo, a Lejla Elkasović krivično djelo čedomorstvo.

Optužnicom im se stavlja na teret da 16. avgusta 2019.godine, oko 4,30 sati, u Bužimu, u naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući, nakon što se Lejla Elkasović porodila u prisustvu svoje majke Hanče Elkasović, Lejla je rekla majci da ne želi to dijete.

– Optužene su u namjeri da usmrte novorođenče dogovorile da ga usmrte gušenjem, nakon čega je Hanča Elkasović makazama prerezala pupčanik novorođenčeta, a da ga pritom nije zavezala, a potom je tijelo djeteta potpuno zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku i ostavila dijete na pod pored kreveta gdje je ležala Lejla. Tako su dijeze ostavile bez kisika, usljed čega je došlo do smrti djeteta iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usljed mehaničkog začepljenja nosa i usta- navedeno je u saopćenju Tužilaštva USK.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe