14.8 C
Bihać
Utorak, 17 Maja, 2022

Lokalni izbori 2020. u Ključu i Bosanskoj Krupi: Nastavlja se dominacija SDP-ovih kandidata ili je vrijeme za promjene?!

Iako je u danima iza nas najviše prostora u medijima zauzela tema lokalnih izbora u Bihaću, ništa manje zanimljiva utrka se odvija u ostalim općinama našeg kantona, od kojih za ovaj put izdvajamo Bosansku Krupu i Ključ. Radi se o dvije općine u kojima SDA nije pobijedila u utrci za načelnika od davne 2004. i 2008. godine, od kada ovim sredinama suvereno vlada SDP na čelu sa Arminom Halitovićem i Nedžadom Zukanovićem.

Uprkos činjenici da ova dva politička veterana imaju kontrolu nad budžetom i ostalim javnim resursima ovih općina, nadolazeći lokalni izbori im uveliko klimaju načelničke fotelje u kojima sjede 12, odnosno 8 godina. U borbu za promjene u Bosanskoj Krupi i Ključu na prvu liniju su stali Mehmed Mahmić i Jasmin Musić, predsjednici lokalnih SDA organizacija i zastupnici u Skupštini USK.

Sada već sa ozbiljnim radnim i političkim iskustvom, poznavanjem problema u svojim sredinama i spremnošću da unaprijede život svojih sugrađana odlučno su krenuli u borbu za povjerenje birača.

Analizirajući njihov dosadašnji rad, visok nivo povjerenja koje su im građani ukazali na posljednjim općim izborima i nezadovoljstvo građana neriješenim problemima tokom SDP-ove vlasti, možemo očekivati neizvjesnu utrku koja bi mogla rezultirati promjenom i izborom dvojice skupštinskih zastupnika za načelnike Bosanske Krupe i Ključa.

U narednim danima na našem portalu čitajte detaljnije analize urađenog u proteklom periodu u gore navedenim opštima, te programe i planove kanidata za načelnike opština.

krajina.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se