13.1 C
Bihać
Srijeda, 4 Oktobra, 2023

Ljetna škola košarke

Oko 40 dječaka i djevojčica redovno tri puta sedmićmo treniraju u Gradskoj dvorani kako bi nadoknadili propušterno zbog prošlomjesečnih zabrana okopljanja tokom pandemije korona virusa, ali i kako bi što spremnije dočekali predstojeće prvenstvene okršaje koji počinju u septembru ove godine.

Prema riječima Emira Lasića, predsjenika OKK „Sana“ jedan od ciljeva pokretanja ovog projekta je i popularizacija košarke u gradu na devet rijeka.

„Ljetnu školu košarke“ pohađa i dječak Adnan Lasić koji živi u Americi, a trenutno se nalazi na odmoru u Sanskom Mostu, mjestu rođenja njegovih roditelja.

Djevojčica Hana Zečić živi u Beču i trenutno je sa roditeljima kod rodbine u gradu na devet na rijeka. Ovo su njeni prvi dodiri sa košarkom, jer se u Austriji ne bavi ovim sportom.

Ljetna škola košarke počela je sa radom 1. jula i trajaće do kraja augusta. Treninzi se održvaju u Gradskoj dvorani ponedeljkom, srijedom i petkom od 10 sati. Iz dva sanska košarkaška kluba upućen je poziv dječacima i djevojčicama da se uključe u sportski život našeg grada i, kako se ističe, svi su dobro došli, a cilj je da se u Sanskom Mostu omasovi bavljenje ovim popularnim sportom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe