8.3 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Ljekari mole građane: Odgovornije ponašanje dovest će do pada zaraženih

IZVORklix.ba

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona moli stanovništvo na području ove regije, ali i naše zemlje u cijelosti za poštivanje preporuka kriznih štabova.

“Nepoštivanje ovih mjera je glavni razlog nekontrolisanog rasta broja oboljelih od COVID-19. Posebno naglašavamo preporuku Kriznog štaba za zabranu javnih okupljanja, za koju smo svjedoci da se svakodnevno krši”, kažu iz Ljekarske komore TK.

Stanovništvu preporučuju pravilnije poštivanje distanciranja od drugih osoba, zatim izbjegavanja kontakata, grljenja, rukovanja, uz obavezno nošenje ličnih zaštitnih sredstava i češće pranje ruku.

U svom apelu su izrazili uvjerenje da bi odgovornije ponašanje stanovništva dovelo do pada broja oboljelih na kontrolirani nivo. Tada bi, dodali su, medicinske ustanove mogle uspješno zbrinjavati pacijente, a istovremeno bi se stvaralo više prostora i za liječenje oboljelih od ostalih bolesti.

Podsjećamo, danas je u našoj zemlji registrovano 166 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je deset osoba, a najmlađa je rođena 1994. godine. Riječ je o muškarcu iz Živinica s dijagnosticiranom cerebralnom paralizom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe