9.9 C
Bihać
Utorak, 6 Decembra, 2022

Lice i naličje suživota: Taoci migrantske krize u vlastitom dvorištu

Stanari dvije zgrade koje se nalaze u neposrednoj blizini napuštenog Doma penzionera u Bihaću okupili su se danas ispred zgrada kako bi izrazili svoj bunt i jasno poručili vlastima da migrante ne žele nadomak svojih prozora. Prema njihovim procjenama, u zgradi penzionera trenutno ih više od tri stotine migranata koji stanarima prave probleme bukom smećem i neprimjerenim ponašanjem kojem svakodnevno svjedoče…

BIHAĆ, 17. aprila – Umjesto da udišu svjež zrak u prirodi koja ih okružuje, oni zatvaraju svoje prozore i sa njih posmatraju ove prizore. Nesnošljiv miris gomile smeća i vatre, buku i neprimjereno ponašanje pa i međusobne okršaje migranata skoro četiri godine trpe stanari iz 48 stanova u dvije zgrade koje se nalaze svega nekoliko metara od napuštene zgrade penzionera.

Okupljeni stanari, kažu da su nadležne institucije upoznate s problemima s kojima se suočavaju. Ali, korak koji će dugoročno riješiti njihove problem niko nije napravio, pa su umjesto slobodnih ljudi, postali taoci migrantske krize u vlastitom dvorištu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe