Lavovi u Sidneju izgrizli ogradu i pobjegli iz zoološkog vrta

IZVORavaz.ba

Ogradu nastambe izgrizlo je pet lavova i provukli se ispod nje nakon čega su se šetali zoološkim vrtom u Sidneju (Sydneyju).

Odrasli mužjak i četiri mladunca su pobjegli početkom novembra, a u zoološkom vrtu je proglašena uzbuna prvog stepena. Zaposlenici i posjetitelji zoološkog su se sakrili i čekali da se lavovi vrate u nastambu.

Zoološki vrt Taronga objavio je snimak koji pokazuje bijeg lavova, mladunčadi Luzuko, Zuri, Kari (Khari), Malike i njihovog oca Atoa, koji su, stoji u izjavi spomenutog zoološkog, bili mirni i sami su se pokušali vratiti u nastambu.

Pritom su ih dozivali čuvari životinja, ali i lavica Maja (Maya), koja je ostala u nastambi s mladom lavicom Ajanom (Ayannom).

– Mladunci i otac Ato nekoliko su puta pokušali ući u nastambu i muški mladunac Luzuko to je prvi uspješno učinio. Zatim su isto učinili žena Zuri i mužjak Kari – piše u izjavi, izvijestio je Guardian.

Na poticaj čuvara Ato se vratio u nastambu i brlog, gdje se ujedinio sa svojim čoporom, dodaje se u izjavi.

Zoološki je također objavio da je Malika morala biti privremeno uspavana kako bi je mogli prebaciti natrag u nastambu.

U toku je istraga incidenta. Zoološki je objavio da “neovisni specijalist forenzičkog inženjeringa” vodi detaljnu istragu razloga zbog kojeg je dio ograde mogao biti uništen.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe