5.7 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Kupite kolače za iftar i pomozite Memagi Doliću da ode na transplataciju bubrega

Od nedavno je počela akcija prikupljanja novčanih sredstava za potrebe odlaska na transplataciju bubrega našem sugrađaninu Memagi Doliću.

Ovog poljoprivrednika sa Skokova, nekadašnjeg pripadnika 503. slavne cazinske brigade, koji je radio kao matičar, ali se zbog narušenog zdravlja ranije penzionisao, znate svi. Nema potrebe da govorimo o kakvom velikom čovjeku i humanisti se radi. Memaga, iako duševno pun, finansijski je istrošen. Plaćanje liječenja supruge koju su izgubili zbog raka, školovanje djece, plaćanje računa, visoki bolnički troškovi koji ga godinama prate, razlog su da i ponosan čovjek kao on, možda i po prvi put u životu, traži pomoć umjesto da ju pruža. Dijagnosticirano mu je kronično zatajenje bubrega, a zbog ranijih oboljenja hemodijalizni tretman mu je otežan, te mu je u što skorije vrijeme potrebna transplantacija bubrega.

Po početku akcije armija njegovih prijatelja se odazvala akciji, pa je nedavno održan i turnir u pikadu, prošlog petka bila je i sergija u svim džamijama na području MIZ Cazin, a ovog petka, 16. aprila, planirana je velika kolačijada.

Kolačijada će se održati kod NLB banke u Cazinu sa početkom u 09:00 sati, a kako ističu vrijedne domaćice koje su pripremile preukusne, raznolike kolače, kući ne idu dok sve ne rasprodaju jer Memaga je zaslužio da mu se pomogne.

Dragi sugrađani, humanisti, posjetite slatki štand naših vrijednih kuharica i kupite kolače za iftar, a ako vas još nismo privukli da podržite akciju, možda vas dio današnje ponude kolača privuče:

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe