Krajnji rok za nastavak Premijer lige BiH 13. juni ili prvenstvo neće biti završeno

U priopćenju se navodi kako su do sada poduzete sve neophodne aktivnosti, pravne radnje i procedure,

Nogometni savez BiH vikend 13. i 14. juni naveo je kao krajnji rok za nastavak nogometne sezone, a da bi se donijela odluka o eventualnom nastavku ili prekidu sezone čekaju se odgovori mjerodavnih entitetskih tijela.

S obzirom na različite informacije mjerodavnih kriznih štabova i različita tumačenja odluka o ublažavanju restriktivnih mjera, Nogometni savez BiH uputio je pisane zahtjeve prema mjerodavnim entitetskim tijelima kako bi mogao donijeti odluku o nastavku nogometne sezone.

“Kada se zaprime pisane odluke i odgovori o statusu mjera na okolnosti epidemije koronavirusa u našoj zemlji, Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH promptno će djelovati i donijeti zvaničnu odluku o nastavku ili prekidu natjecanja koja se organiziraju pod okriljem krovne kuće nogometa u Bosni i Hercegovini”, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

U priopćenju se navodi kako su do sada poduzete sve neophodne aktivnosti, pravne radnje i procedure, te su ispoštovane preporuke UEFA-e i nadležnih tijela, što je preduvjet za organizaciju utakmica na bh. stadionima.

“Sve analize pokazale su da početak takmičenja iza vikenda 13./14. 6. 2020. nije realno provediv zbog niza objektivnih razloga i takmičenje nije moguće nastaviti i realizirati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA (2. avgusta 2020.)”, navode iz Nogometnog saveza BiH.

Premijer liga BiH prekinuta je prije više od dva mjeseca, nakon 22 odigrana kola. U trenutku prekida na tabeli je prvo Sarajevo s 45 bodova, slijede Željezničar (42), Zrinjski (38), Borac (36), Tuzla City (35) itd.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe