5.1 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Krajišnici se uvijek mogu osloniti jedni na druge

Danas je ispred karantena “Medresa” u Cazinu, u kojem boravi preko 70 građana Unsko- sanskog kantona koji su doputovali iz inostranstva, postavljen tunel za dezinfekciju koji su donirali članovi Humanitarne organizacije For Life iz austrijskog Linza.

-“Tačnije, riječ je o 15 poduzetnika, uglavnom Krajišnika, koji su na ovaj način željeli pružiti svoju podršku rodnom kraju i sugrađanima u vrijeme krize izazvane pandemijom corona virusom u svijetu i kod nas”, rekao je šef Ureda For Life za BiH Zlatan Topić.

Humanitarna organizacija For Life, koja radi na području Austrije i BiH, i u vremenu krize izazvane pandemijom corona virusom, nastavlja sa svojim radom, a jedan od glavnih ciljeva je upravo povezivanje krajiških poduzetnika i vlasnika samostalnih firmi. Ova akcija bila je produkt upravo takvih aktivnosti i realizirana je za svega nekoliko dana.

-“Mislim da nije potrebno isticati koliko smo uvijek zahvalni našoj dijaspori, Krajišnicima koji su uvijek prvi za svaku pozitivnu i dobru stvar. Moram istaknuti da se Humanitarna organizacija For Life odmah na početku ove krize stavila na raspolaganje, a puno su značajnih akcija odradili i ranije, tako da je riječ o saradnji koja već postoji, a s ovim se projektom na najljepši način potvrđuje”, istaknuo je premijer USK Mustafa Ružnić.

Tunel za dezinfekciju sigurno će puno značiti za ovaj karanten, potvrdili su i njegovi korisnici koji po dolasku u BiH ovdje moraju provesti 14 dana u izolaciji. Iako su im dostupna i ostala sredstva za higijenu, temeljita dezinfekcija za njih, osoblje i sve koji ih posjete ulijeva dodatnu sigurnost.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe