3.4 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

Krajišnici, i kad je najteže, idu prvi

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić podsjetio je da je konstituirajuća sjednica Skupštine USK održana prije 25 godina u jeku neprijateljske ofanzive.

– To je svojstveno za Krajinu, da, kada je najteže, idemo prvi. Ovdje nikad nisu bili upitni patriotizam i bezuvjetna ljubav prema rodnom kraju. Danas, ipak, moramo prestati prihvatati izgovore što ovaj kanton nije postao prvi u Federaciji po zaposlenosti, infrastrukturi i razvoju turizma. Nema više izgovora ni za koga, ali ni osvrtanja na neuspjehe u prošlosti. Moramo svi zajedno raditi i doprinositi kako bismo opravdali povjerenje naših građana – izjavio je Ružnić.

Kao i svake godine, odata je počast tragično stradalim članovima visoke delegacije RBiH 1995. godine u Slunju, koju je predvodio tadašnji ministar vanjskih poslova dr. Irfan Ljubijankić.

– Osigurali smo određeni iznos novca za izgradnju spomen-parka u Slunju, završili proceduru koja prethodi gradnji i nadamo se da ćemo već dogodine prisustvovati otvaranju – kaže ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK Ermin Zulić.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe