17.6 C
Bihać
Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022

Krajiška SDA: Građani neka prepoznaju antibošnjačku politiku A-SDA

IZVORklix.ba

Nakon što je iz A-SDA saopćeno da Bakir Izetbegović i Milorad Dodik kreću u zaštitu nacionalnih interesa i šalju poruke jedan drugome u trenucima kada “loše stoje” na političkoj sceni i u javnosti, stigla je reakcija krajiškog ogranka SDA.

“Jasno i precizno imenovanje stvari, procesa i događaja mnogima smeta, a vidimo da na navedeno nisu imuni ni predstavnici lokalnih stranaka kakva je ASDA. Mnogo je opasniji način kako to radi upravo ASDA i njeni predstavnici. Dovoljno je ukazati na dva ili tri svježa primjera njihove antibošnjačke politike i pokušaja da, ne birajući načine i sredstva, obezvrijede višedecenijsku borbu SDA za prava Bošnjaka”, smatraju u SDA Unsko-sanskog kantona.

U saopćenju se navodi “da javnost treba podsjetiti da je upravo ASDA trgovala s biračkim mjestima u Srebrenici direktno sa SNSD-om dajući podršku negatorima genocida i njihovom kandidatu Mladenu Grujičiću za načelnika općine”.

“Nadalje, tokom suđenja Sakibu Mahmuljinu, ni manje ni više kao svjedok se pojavio Fadil Hasanagić, odani kadar ASDA, a kojeg su SNSD-ovi mediji rado hvalili u svojim programskim šemama. O kakvoj se licemjernoj politici radi govore i nedavni izbori u Mostaru u kojem je ASDA odlučila samostalno nastupiti na izborima pomažući na takav način HDZ, odbivši poziv probosankih stranaka za zajedničko učešće na izborima. Nažalost, ASDA je postala stranka koja svojim potezima nastoji svoje glasačko tijelo ojačati kod pristalica autonomije”, naveli su.

Iz SDA USK kažu kako vjeruju da će građani BiH, a posebno Unsko-sanskog kantona, prepoznati loše i zlonamjerne poruke koje predstavnici ASDA koriste u svom radu, a na štetu Bošnjaka i posebno nas Krajišnika.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se