1.7 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

KRAJINA U TRAŽENJU STRATEŠKOG PUTNOG PRAVCA: NEŠTO JE DO NJIH A NEŠTO I DO NAS

– Realizacija projekata iz cestovne infrastrukture, nezaobilazna je tema skoro svake posjete federalnih zvaničnika Unsko-sanskom kantonu.Tako je bilo i tokom susreta premijera Fadila Novalića s čelnimm ljudima kantonalne izvršne i zakonodavne vlasti. Podsjetio je da sredstava po ovom pitanju uglavnom stižu iz JP „Ceste Federacije“ te da Krajini pripada značajan dio kolača iz Programa „Modernizacija cesta u Federaciji“ a koji se finansira iz kredita podignutog kod medjunarodnih financijskih institucija.

BIHAĆ, 13. decembra – Nedavna posjeta premijera Federacije BiH Fadila Novalića Krajini, otvorila je, između ostalog, pitanje uspješnosti projekata iz oblasti putne infrastrukture koji se sa nivoa Federacije realizira u USK.

Iako je Federalno javno preduzeće „Ceste Federacije“ u ove namjene za USK planiralo 38 miliona maraka za projekte u protekle dvije te za narednu godinu, činjenica je da njihova realizacije u odnosu na predviđenu dinamiku teče sporo. No, da nije ipak sve do drugih, već i do nas samih, govori i činjenica da USK još uvijek nema Prostorni plan a tek su nedavno osigurane urbanističke, građevinske i ostale potrebne dozvole, za izgradnju strateških putnih pravaca o kojima se godinama govori.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe